Autor: Rivo Sarapik • 21. september 2023

Tööturu üllatused saavad otsa

Enam kui aasta kestnud majanduslanguses seni üllatavalt hästi vastu pidanud tööturg kaua enam vankumatult püsida ei suuda. Ehkki kriis teeb värbamist lihtsamaks, siis süvenevat töötajate puudust see ära ei lahenda.
Eesti Konjunktuuriinsituudi juht Peeter Raudsepp
Foto: Andras Kralla

Eesti Konjunktuuriinsituudi juhi Peeter Raudsepa sõnul on majanduse väljavaateid praegu kirjeldada lihtne – kõikide sektorite kindlustunne on ühtmoodi suunaga alla ja selle mõju jõuab ka tööturule, rõhutas ta Äripäeva raadio saates „Tööandjate tund“. Kuigi hetkel hõive rekordiline ja töötus on kasvanud suuresti Ukraina sõjapõgenike töötuna arvele võtmise tõttu ning ettevõtted on töötajaid palgal hoidnud, siis väheneva ekspordi ja tootmismahtude mõju tõttu see nii pikalt kesta ei saa.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700