Autor: Kristjan Pruul • 26. september 2023

Võrklaev tegi ettepaneku pidurdada ministrite ja kohtunike palgatõusu

Riigieelarve raskete oludega seoses on rahandusminister Mart Võrklaev teinud ettepaneku kärpida kõrgepalgaliste riigiteenijate edasist palgatõusu nii, et näiteks kohtunikel kasvaks palgad nelja aastaga 30 protsendi asemel 15 protsenti.
Rahandusministri plaani järgi kasvaks kohtunike palk tuleval aastal 300 eurot ja päästjate-politseinike oma null eurot
Foto: Andras Kralla

Reedel välja saadetud eelnõuga, millele kooskõlastust paluti täna lõunaks, teeb rahandusministeerium ettepaneku muuta seda, kuidas ministritel ja kohtunikel palka edaspidi indekseeritakse. Kui prognoosi järgi kasvavad palgad riigiametite tipus tuleval aastal 11%, siis võiks see ettepaneku järgi liikuda ülespoole hoopis 5,5%.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700