Autor: Äripäev • 2. oktoober 2023

Maksuamet karmistab meetmeid: tänasest said ehitajad hulga kohustusi juurde

1. oktoobrist alates tuleb ehitusettevõtetel registreerida maksuametis suuremad ehitusobjektid, töövõtuahelad ning objektile lubatud töötajad. Kiipkaartidega tuleb hakata mõõtma töötajate ehitusplatsil viibitud aega.
Ehitajad tohivad edaspidi objektidele siseneda ainult kiipkaartidega
Foto: Andras Kralla

„Ehitusplatsil tohivad tegutseda ainult nõuetekohaselt tööle vormistatud inimesed, kellest peatöövõtjal ja riigil on selge ülevaade ning kellele makstakse ausat töötasu. Kuna sektoris on ümbrikupalga ja käibemaksupettuse osakaal suur, siis kannatavad aga need ettevõtjad, kes on ausad ja tasuvad kohustuslikke makse,“ selgitas maksu- ja tolliameti (MTA) projektijuht Siim Tamm.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700