Autor: Palgauudised.ee • 5. oktoober 2023

Riigikontrolli soovitus Tööinspektsioonile: "Tööandjate trahvimise asemel on vaja nõustamist ja ennetust"

Riigikontroll leiab oma auditis, et senine töövõime vähenemise ennetustöö on olnud valdavalt sihitamata ja loid, sest tööinspektsiooni fookus on olnud peamiselt rikkumiste tuvastamisel ja trahvimisel.
Oluline on saavutada usaldus tööandjate ja Tööinspektsiooni vahel ning vähendada järelevalvehirmu
Foto: Pixabay

Töövõime vähenemise ennetus vajab põhimõttelisi ümberkorraldusi, mõistlik oleks muuta fookus järelevalvelt aktiivsele ja täpsemalt sihitatud ennetusele. Lisaks on oluline saavutada usaldus tööandjate ja Tööinspektsiooni vahel, et vähendada järelevalvehirmu. See on oluline lähtekoht töökeskkondade ohutumaks muutmisel.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700