Autor: Palgauudised.ee • 5. oktoober 2023

Ümbrikupalga saajate osakaal püsib madal – problemaatiliseimaks sektoriks on ehitust

Ümbrikupalga saamine või teadmine, et seda saab keegi teine, pole möödunud aastaga võrreldes muutunud, näitavad Eesti elanike seas korraldatud varimajanduse uuringu tulemused. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja uuring ettevõtjate seas näitab aga ümbrikupalga maksmise vähenemist.
Hinnanguline maksukahju ümbrikupalkade maksmisel on 2023. aastal 99,8 miljonit eurot
Foto: Andras Kralla

Maksu- ja tolliameti (MTA) tellitud ja Turu-Uuringute ASi korraldatud 2022. aasta varimajanduse uuring näitab, et üle viiendiku elanikkonnast (23%) teab kedagi, kes saab ümbrikupalka, ja 5% sai seda ise. 2021. aasta uuringuga võrreldes olid vastavad numbrid 24% ja 4%.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700