Autor: Leonid Siniavski, Tööinspektsiooni nõustamisjurist • 19. oktoober 2023

Tööandjal ei ole õigust panna töötajat avalikku häbiposti

Tööinspektsiooni nõustamisjuristid, vastates infotelefonis kõnedele, puutuvad sageli kokku isikuandmete kaitse reeglite rikkumisega. Hiljuti tuli näiteks kõne ühelt tootmisettevõtte töötajalt, kes sattus avalikku häbiposti.
Foto: Pixabay

Kuna poolte selles kirjeldatud kaasuses lõppes tüliga, siis otsustas tööandja avaldada töötajale tulemustasu mittemaksmise fakti, justkui kogemata, ettevõtte siseveebis. See tähendab, et töötaja väidetav rikkumine tehti teatavaks kogu töökollektiivile.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700