Autor: Palgauudised.ee • 20. oktoober 2023

Palgauuring: tervishoiutöötajate palk suurenes, kuid kasvas Eesti keskmisest palgast aeglasemalt

Tervishoiutöötajate keskmine palk suurenes 2023. aastal kõikides suuremates ametigruppides, selgus Tervise Arengu Instituudi (TAI) läbi viidud tervishoiutöötajate palgauuringust.
Foto: Väinu Rozental

Eesti keskmine brutotunnipalk oli 2023. aasta I kvartalis 10,68 eurot ja see kasvas aastaga 12%. Arstide, õdede ja ämmaemandate ning hooldajate brutotunnipalk kasvas Eesti keskmisest palgast aeglasemalt. Arstide keskmine tunnipalk on Eesti keskmisest tunnipalgast 2,1 korda ja õdede-ämmaemandate tunnipalk 1,1 korda kõrgem. Need näitajad on olnud läbi mitme aasta sarnased. Samas hooldustöötajate keskmine tunnipalk on Eesti keskmisest ligi kolmandiku võrra madalam.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700