Autor: Kadi Heinsalu,Kristiina Käit • 24. oktoober 2023

Rohkem kui 10 000 eurot kuus: arstide palga pingerivi juhivad ortodondid

Arstlikest erialadest on kõige paremini makstud ortodontia, kus koos lisatasudega on kuupalk 10 397 eurot. Aasta tagasi oli neil aga keskmine palk kõrgemgi, 11 207 eurot.
Parimad keskmised kuupalgad koos lisatasudega on neil arstidel, kes töötavad piirkondlikes haiglates.
Foto: Shutterstock

Palk on sel aastal üldiselt siiski kõigis suuremates tervishoiu ametigruppides kasvanud, selgub ülevaatest.

Loe lisaks
Ortodontide keskmine kuupalk ületab 11 000 eurot

Kui ortodontide kuupalk koos lisatasudega oli selle aasta märtsi seisuga 10 397 eurot, siis näiteks hamba- ja meditsiiniliste proteeside tehnikute kuupalk lisatasudega oli 2233 eurot. Kõige vähem teenivad arst-residendid, keskmiselt 2800 eurot. Nimekirja lõpus on veel erialadest kliiniline mikrobioloog (3183 eurot), plastikakirurg (3319 eurot) ja perearst (3514 eurot).

Kahel viimasel erialal annab aga oluliselt juurde omanikutulu. Nii oli perearstikeskuses töötava omaniku keskmine tulu kuus 1562 eurot. Eriarstiabiasutuses on omanikutulu 3287 eurot töötava omaniku kohta. Hambaraviasutuses on omanikutulu kuus 1362 eurot. Omanikutulu on suur ka õendusabiasutuses, töötava omaniku kohta 2836 eurot kuus. Osa tervishoiutöötajaid töötavad FIEdena, neil oli kuus omanikutulu 3467 eurot.

40+ lubab head sissetulekut

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700