Autor: Maris Viires • 3. november 2023

Töömotivatsiooni võluvõti on pakkuda töötajale olulisi väärtusi

Tasuta puuviljad, saun ja pinksilaud ei konkureeri inimese psühholoogiliste vajadustega nagu autonoomsus, kompetentsus ja sotsiaalne kuuluvus, kirjutab Helmese personalijuht Maris Viires.
Helmese personalijuht Maris Viires
Foto: Erakogu

Inimlikus plaanis ei ole kontor vaid töökoht, vaid paik, kus luuakse sidemeid, sõprussuhteid ja kogukondi, mis paneb aluse sotsiaalsele kuuluvustundele ja seotusele. Lühiajaliselt efektiivsena tunduv lahendus – sulgeda kontor ja saata inimesed kodutööle – võib ebakindlal ajal pakkuda ettevõttele leevendust, aga sel on oma varjukülg. Kui inimesed enam kokku ei saa, nõrgenevad sotsiaalsed suhted, väheneb töörõõm ja motivatsioon ning kannatab ka töö kvaliteet.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700