Autor: Tõnu Tramm • 28. november 2023

Keskmine brutopalk veonduses ja laonduses langes kolmandas kvartalis ligi 90 eurot

Kui Eestis keskmiselt langes keskmine brutopalk kolmandas kvartalis võrreldes kvartal varasema ajaga 60 eurot, siis veonduses ja laonduses oli langus poole võrra suurem, ehk 89 eurot. Aastaga on keskmine brutopalk sektoris siiski 145 euro võrra kasvanud, Eestis keskmiselt oli kasv 171 eurot, selgub Statistikaameti värskest palgastatistikast.
Foto: Andres Haabu

Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk 2023. aasta kolmandas kvartalis 1812 eurot ehk 171 euro (10,4%) võrra kõrgem kui eelmisel aastal samal ajal. Teise kvartaliga võrreldes tegi keskmine brutopalk aga 60 euro suuruse languse. Mediaanpalk oli kolmandas kvartalis 1500 eurot ehk 11,2% suurem võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700