Autor: Palgauudised.ee • 1. detsember 2023

Eksimus isikuandmete töötlemisel võib tuua äritegevuse keelu

Andmekaitse üldmääruse (GDPR) trahvidest on räägitud palju, kuid paljud ettevõtjad ei tea, et trahvist suurema mõjuga võib olla hoopis tegevuse peatamine.
Eesti iduettevõtte GDPR Registri juht Krete Paal

Eesti iduettevõtte GDPR Registri juht Krete Paal sõnas, et andmekaitse trahvidest rääkides jäetakse tähelepanuta järelevalveasutuste muud volitused ja võimalused rikkujate korrale kutsumiseks. “Rahatrahv on hästi mõõdetav ja seetõttu ka arusaadav. Samas rahalise karistusega samaväärne või teatud juhtudel isegi tõsisem tagajärg võib olla andmete töötlemise keeld, mis võib tähendada tegevuse ajutist või halvemal juhul ka alalist peatamist,” ütles Paal.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700