Autor: Palgauudised.ee • 30. november 2023

Palgakasv 3. kvartalis: avalikus sektoris aastaga 16%, erasektoris vaid 9%

Kolmandas kvartalis aeglustus nii keskmise kui mediaanpalga kasv. Mediaanpalk jõudis 1500 euroni ja tõusis aastaga 11 protsendi võrra.
Swedbanki peaökonomist Liis Elmik
Foto: Johan-Paul Hion

Sellel aastal tõuseb keskmine brutopalk 11 protsendi võrra, prognoosib Swedbanki peaökonomist Liis Elmik. 2024. aastal aeglustub palgakasv 7 protsendini. Palgakasv aeglustub, kuna ettevõtete käibed ja kasumid ei kasva enam nii kiiresti ja nõudlus tööjõu järele väheneb. Avaliku sektori palgakasv peaks järgmisel aastal samuti kiirust kaotama.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700