Autor: Meditsiiniuudised • 6. detsember 2023

TAI püüab vähendada tervishoiutöötajate palgaandmete kogumise halduskoormust

Tervise Arengu Instituut kogub igal aastal andmeid tervishoiutöötajate ja nende töötasu kohta, seni on tervishoiuteenuse osutajad esitanud andmed neile. MTA andmetele üleminek oleks mõistlik ja säästlik lahendus, mis hoiaks kokku aega ja halduskoormust.
Andmete esitamine TAI-le on tervishoiuteenuse osutajate jaoks suur ajakulu ja koormus, TAI otsib võimalusi, et saada andmeid otse MTA-lt
Foto: Shutterstock

Statistikat vajatakse tervishoiutöötajate arvu, ametikohtade, koormuse ning sissetulekute analüüsiks. Andmeid kogutakse kõigilt tervishoiuteenuse osutamise tegevusloaga asutustelt ja ettevõtetelt ning nimistuga töötavatelt perearstidelt. Andmete esitamine TAI-le on tervishoiuteenuse osutajate jaoks suur ajakulu ja koormus. Halduskoormuse vähendamise eesmärgil otsib TAI võimalusi juba olemasolevate haldusandmete kasutuselevõtuks statistika andmeallikana ja dubleeriva andmekogumise lõpetamiseks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700