Autor: Palgauudised.ee • 14. detsember 2023

Tööturu kiirstatistika novembris: koondamiste arv on tõusuteel

Novembris sai vähem inimesi tööle kui paaril viimasel aastal ja vähem ka lahkus, aga silma torkab suur koondamiste protsent, teeb statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu järelduse novembri tööturu kiirstatistikast.
Allika tööstusparki (pildil) kolinud kaablitootja Reimax Electronics oli üks ettevõte, kes novembris paarkümment töötajat koondas
Foto: raidonurk.com, Allika Tööstuspark

Rohkem kui 5% novembris lõpule jõudnud töösuhetest lõppes koondamisega, toob Rootalu kiirstatistika andmetest välja. Näiteks 2022. aasta esimeses pooles, mil tööturul oli enneolematult palju töötajaid, oli koondamisega lõppenud töösuhete osakaal alla 3%.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700