Autor: Merilin Lehestik ja Maarika Heinsalu, BDO Eesti • 14. detsember 2023

Teise samba makse määra saab hakata muutma ja tööandja peab seda kord aastas kontrollima

2024. aastal jõustuvad muudatused kogumispensioni süsteemis, mis ja kuidas muutub, selgitavad BDO spetsialistid.
Merilin Lehestik ja Maarika Heinsalu, BDO Eesti

Jaanuarist 2024 saavad kõik, kes teise sambaga on liitunud, soovi korral tõsta oma 2% kogumisepensioni makse määra 4%-le või 6%-le. Näiteks võib see olla vajalik neile, kellel on mingil põhjusel teises sambas kogumine peatatud. Samuti annab see võimaluse kõrgemat pensionit koguda nendel, kes on vahepeal teisest sambast lahkunud ja otsustanud kümne aasta pärast uuesti liituda.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700