Autor: Palgauudised.ee • 16. jaanuar 2024

Tööandjate ootused on sageli ebarealistlikud: üliinimesi tööturul igavlemas ja pakkumisi ootamas ei ole

Tööandjad otsivas sageli inimesi, kes teavad ja oskavad kõike, on oma valdkonnas eksperdid, tunnevad tehnoloogiaid ja on suurepäraste isiksuseomadustega. Paraku selliseid tööturul igavlemas ja pakkumisi ootamas ei ole, neid peavad tööandjad ise arendama ja koolitama, ütleb Manpower Baltikumi juht Heigo Kaldra.
Manpower Baltikumi juht Heigo Kaldra
Foto: Raigo Pajula

Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistav rahvusvaheline uuring näitab aktiivset värbamist, mis ei sobitu hästi kokku meie piirkonda jõudnud ebakindluse ja pessimismiga. Uuring viitab ka suurele oskuste nappusele – tervelt 75 protsenti enam kui 40 000 küsitletud tööandjast märkis, et neil on raske sobivaid inimesi leida.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700