Autor: Taili Järva ja Terje Kaasik, BDO Eesti • 24. jaanuar 2024

Eksperdid: pööra puhkusetasu töötaja hüveks, selleks on olemas aus valem

Kuidas arvutada puhkusetasu, milised on erinevad meetodid ja kuidas töötajat motiveerida puhkusetasuga, selgitavad asjatundjad.
Taili Järva ja Terje Kaasik, BDO Eesti

Puhkusetasu makstakse hiljemalt eelviimasel kalendaarsel tööpäeval enne puhkuse algust, kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud teisiti (TLS § 70 lg 2). Töölepingu lõppemisel on tööandja kohustatud hüvitama töötajale kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse päevad rahas (TLS § 71). Tööinspektsiooni seisukohast lähtuvalt makstakse töötajale kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse päevad välja kahe komakoha täpsusega.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700