Autor: Villu Zirnask • 12. märts 2024

Uuring: raha motiveerib tippjuhte, aga muul viisil, kui tavaliselt arvatakse

Mis paneb ettevõtte tippjuhid tulemuslikult tööle? Ajakirjas „Journal of Financial Economics“ avaldatud uuringust selgub mõndagi huvitavat.
Foto: @pseudoxx on FreeImages.com

„Erinevalt enamikust akadeemilistest uuringutest (ja ka mõnede praktikute/kommentaatorite seisukohtadest) oli rahaline stiimul sisemisest motivatsioonist ja isiklikust mainest oluliselt madalamal kohal,“ selgitab üks uuringu autoritest London Busines Schooli rahandusprofessor Alex Edmans. „Raha ei tõmba enamikku tippjuhte käima.“

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700