Autor: Hedman advokaadibüroo advokaat Kristel Tael-Same ja juristi abi Berta-Ly Tepaskind • 25. märts 2024

Soome Wolti kullerite kohtuotsus ja platvormitöö direktiiv sillutavad teed platvormitöö tulevikule

Kullerite, aga ka näiteks taksojuhtide, ja neid vahendavate platvormide vaheliste tööalaste suhete määratlemine on kõnekas teema ka meil Eestis, kust on maailma jõudnud mitmed platvormipidajad (nt Bolt) ja kus platvormitöö tegijate arv aina kasvab.
Hedman advokaadibüroo advokaat Kristel Tael-Same ja juristi abi Berta-Ly Tepaskind

Töösuhete vaidlustes taanduvad lahendused tihti näiliselt lihtsale küsimusele, kas poolte vahel on töölepingu seadusega reguleeritud töösuhe või muu võlaõiguslik suhe (näiteks käsundus- või töövõtuleping). Töölepingul põhineva töösuhte korral on töötaja olulisel määral tööandja kontrolli all, aga tal on ka õigus sotsiaalsetele tagatistele.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700