Autor: Palgauudised.ee • 27. mai 2024

Orsolya Soosaar: kui nõudlus kasvule pöördub, ei pea Eesti ettevõtted esialgu lisatööjõudu värbama

Selle aasta esimeses kvartalis suurenes tööpuudus majanduslanguse mõjul 7,8%ni, mis on lähedal koroonaviiruse kriisi ajal nähtule. Kõrge töötuse määr peegeldab paljuski kõrget tööjõus osalemise määra ja sisserändest tulenevat tööealiste inimeste arvu kasvu.
Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar

Hõive on majanduslanguse tulemusel vähem kahanenud kui eelmiste kriiside ajal, kuid samas pole majanduse nõrk seis soosinud uutele tulijatele töökohtade loomist.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700