Autor: Raamatupidaja.ee • 21. mai 2020

Järelvaadatav: Töötaja värbamine ja lähetamine välisriiki

Suletud piirid avaldavad suurt mõju ettevõtetele, kelle töötajad on varem regulaarselt välisriikides lähetustel viibinud. Ettevõtted vaatavad uute lahenduste poole, millest üheks on töötaja värbamine või pikaajaline lähetamine välisriiki.

Kohe kerkivad esile küsimused maksustamise ja registreeringute kohta:

- Missugusele riigile makstakse makse?

- Kas välisriigis tuleb ettevõte registreerida?

- Kellele ja miks on vajalik A1 tõend?

Töötaja värbamine või lähetamine välisriiki võib ettevõtjatele kaasa tuua mitmesuguseid kohustusi, millest neil ei pruugi eelnevalt selget ülevaadet olla. Praktikas tekib mitmeid küsimusi seoses sellega, kas, kuidas ja kus maksustada sellisele töötajatele makstavat töötasu ja kaasnevaid kulusid (päevaraha, transpordikulud) või kas töötaja tegutsemine teises riigis võib kaasa tuua püsiva tegevuskoha ja sellega seoses tekkiva tulumaksukohustuse ning registreerimiskohustused.

Veebiseminaril käsitleme ka tööõiguslikke küsimusi ning seda, kuidas formuleerida töötajatega lepinguid selliselt, et minimeerida maksu- ja muude riskide tekkimise võimalusi.

Seminari käigus anname ülevaate peamistest praktilistest küsimustest, millega Eesti ettevõtjad välismaal tegutsevate töötajatega seoses tegelema on pidanud on ning anname näpunäiteid probleemide ja üllatuste vältimiseks.

Lektor: advokaadibüroo Sorainen maksuõiguse vandeadvokaat Tanel Molok.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista digitellimus ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Abimehe tööjõumaksude korrektseks arvestamiseks
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700